Historia

ENNEN, NYT JA AINA

Reipas on yksi vanhimmista ja menestyneimmistä urheiluseuroista Suomessa. Reippaan juuret on vuoden 1891 Viipurissa. Sotien aikana tie vei evakkomatkalle Lahteen, josta muodostui nykyisen Reippaan koti. Reippaan monipuolinen lajivalikoima on historian saatossa eriytynyt omiin erikoisseuroihin.

Lahden Reipas tunnetaan periksiantamattomasta asenteesta ja lahtelaisesta sisusta. Seura on elänyt vaiherikkaan historian sodan varjoista menestyksen vuosiin ja aina uuteen nousuun asti. Vuonna 2019 Reipas palasi yli kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen Palloliiton pääsarjaan ja pelaa nyt Miesten Kakkosta.

Lahden Reipas on pelannut nykyisellä nimellään vuodesta 1962 alkaen. Monipolvisesta historiasta on tehty oma historiikki 125 -vuotisen Reippaan kunniaksi vuonna 2016. Lahden Reipas muistetaan palloiluyhteisössä vuosien 1963, 1967 ja 1970 Suomen mestaruuksista. Reippaan junioripolku on tuottanut menestyneitä yksilöitä ja vienyt suomalaista palloilukulttuuria ansiokkaasti eteenpäin. Lahden Reipas on nykyään jalkapallon erikoisseura ja keskittyy miesten joukkueen toimintaan. Reipas tunnetaan myös ikämiesten joukkueesta ja Reippaan Naisista.  Tänä päivänä nuoret viirupaidat pelaavat FC Reippaassa ja yhteistyösopimus on muodostettu FC Lahden ja A-juniorieiden kanssa. 
 
Pitkä historia on vaatinut paljon aikaa ja uhrauksia niin tukijoilta, pelaajilta kuin kannattajiltakin. Reipas on mielentila, jossa joukkueen eteen on oltu valmiita laittamaan toisinaan rahat ja kaikki vapaa-aika. Hetkeäkään kukaan ei silti vaihtaisi tästä matkasta pois. Kentän laidalle tänäkin päivänä kokoontuu yhteisö, joka muodostaa uusia ystävyyssuhteita ja nauttii urheilun elämyksistä.  
 
Suomen Mestari 1962, 1967, 1970 
Suomen Cup -voittaja: 1964, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976, 1978