Vieraskynä: Reipas x RAULI -yhteistyö

Lahden Reipas tukee tärkeää paikallista mielenterveystyötä ja on tehnyt yhteistyötä RAULI ha(ll)ussa -hankkeen kanssa jo useamman kauden ajan. Tässä vieraskynäartikkelissa RAULI ha(ll)ussa-hankkeen Jukka-Pekka Laaksonen kertoo hankkeesta ja yhdessä toteuttamistamme lajikokeiluista

Raulissa pääsee mukaan 4 kk kestävään suljettuun ja tavoitteelliseen ryhmään. Alusta saakka RAULIn ideologiaan on kuulunut arvostava kohtaaminen, kiireettömyyden tunne ja turvallinen, mutta kuitenkin valmennuksellinen ja tavoitteellinen ilmapiiri. Turvallisen ryhmän ja ohjaajan tukemana tehdään paljon liikuntalajikokeiluja, ja viedään vertaistuen keinoin myös ravinnon ja unen säännöllisyyttä eteenpäin.

Se mitä RAULIsta voi asiakkaana saada, on vahvasti yksilöllistä. Kolmen vuoden kehittämistoiminnan aikana suurimmat hyödyt ovat osuneet kotoa poistumisen helpottumiseen sekä omassa arjessa tapahtuvaan valintojen muutokseen, esim. liikuntaharrastuksen aloittamiseen tai ruokailun muokkaamiseen. RAULI ei väitä mitään eikä pidä luentoja, vaan meillä pääsee tutkailemaan omaa kokemusta liikunnasta ja arjen säännöllisyydestä. Oman toiminnan merkitys on RAULIssa kaiken tekemisen kivijalka.

Yksin meistä ei kukaan täällä pärjää, ja me olemme todella kiitollisia kaikista yhteistyötahoista, jotka meidän kanssamme vievät RAULIa eteenpäin. Vaikea meidän olisi toimintaa ylläpitää jos meillä ei olisi laajaa kenttää eri toimijoita, ketkä meille asiakkaita ansiokkaasti ohjaavat ja pitävät heidän arjessaan RAULIn teemoja yllä.

Meille on Lahden Reipas näyttäytynyt alusta saakka tärkeänä ja rakkaana yhteistyötahona. RAULIn ideologia kohtaamisesta, vertaistuesta ja yhteisöllisyydestä näkyy ja kuuluu Reippaan pitämissä jalkapallon lajikokeiluissa. Ihminen aistii toimijoiden aitoja tarkoitusperiä, ja Reippaan puolelta voi aistia aidon halun olla mukana mielenterveystyön eturintamassa. Me olemme enemmän kuin kiitollisia tästä yhteistyöstä, jossa korostetaan aidon, kiireettömän ja arvostavan kohtaamisen merkitystä. Lahden Reipas tukee omalla panoksellaan RAULIn asiakkaiden vahvempaa kiinnittymistä yhteiskuntaan.

#raulihallussa #mentepalvelut

Jukka Pekka Laaksonen
RAULI ha(ll)ussa – hanke

RAULI ha(ll)ussa -hanke – mistä on kyse?

Elämäntapaohjausmallin kehittämishanke mielenterveyskuntoutujille tai mielenterveyden häiriön uhan alla oleville henkilöille. Elämäntapaohjausmalli käsittää ravinnon (RA), unen (U) ja liikunnan (LI) osa-alueet huomioiden mielenterveyskuntoutujien erityispiirteet ja -tarpeet. Kehittämishanke 2021-2024 ja 2024 eteenpäin kohdennettuna yleisavustuksena. Rahoittajana STEA, eli sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus, joka on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva valtionapuviranomainen. RAULI on osa Mente palveluiden, eli Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrisen säätiön toimintaa.

Uutiset

Kaikki uutiset

FC Lahdesta yksi Suomen suurimmista jalkapalloseuroista

Kausari loppukaudeksi: 15 €

Loppusarjan otteluohjelma julkaistu

Otamme osaa – Kiitos Pekka Masalin

Miesten 55-vuotiaiden SM-lopputurnaus

Reipas Super-viikonloppu

Otteluennakko: Reipas – JäPS/47

Baca is back!

Raportti: Reipas – Mypa (mukana maalikimara-video)

FC Lahti ry:lle uusi hallitus – työ lahtelaisten seurojen yhdistymisen eteen jatkuu kesän aikana